Tel./Fax: 62/488-446 info@autofrancekft.hu

Forgalomból kivonás

A végleges kivonásra a bontásra ítélt autók esetében van szükség.
Ez bekövetkezhet totálkár miatt, vagy kisebb törésnél is
.

HOGY VONHATÓ KI AZ AUTÓ A FORGALOMBÓL?

Ahogy a legtöbb ügyintézés, a járművek kivonása is hosszadalmas folyamat. Az alábbi dokumentumok szükségesek hozzá: személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, esetenként útlevél, és ha nem magánszemély a tulajdonos, akkor a három hónapnál nem régebbi cégkivonatot is be kell mutatni. Ezenkívül az autó papírjainak is rendben kell lenniük és sárgacsekket is be kell fizetni.

MIKOR VÁLHAT SZÜKSÉGESSÉ A FORGALOMBÓL VALÓ KIVONÁS?

Több oka is lehet annak, hogy a tulajdonos a forgalomból való kivonás mellett dönt. A végleges kivonásra a bontásra ítélt autók esetében van szükség. Ez bekövetkezhet totálkár miatt, vagy kisebb törésnél is, amennyiben a javítás költségei már meghaladnák az autó tényleges értékét. Gyakori az is, hogy az autó egyszerűen csak elöregedett, képtelenség eladni, kihasználatlanul áll, jobb esetben a garázsban, rosszabb esetben a kert végében. Tudni kell, hogy a forgalomból történő kivonásnak is vannak költségei. Így nem érdemes halogatni a használaton kívüli autó eladását, hiszen akár az is megtörténhet, hogy vevő nélkül marad, és ahelyett, hogy az eladásból bevétele származna, végül Önnek kell ráfizetnie.

MIÉRT MI?

Nem először csinálunk ilyet, így pontosan tudjuk, hogyan működik, és milyen költségekkel jár ez a folyamat. Minden szükséges lépést megteszünk Ön helyett, csupán egyetlen meghatalmazást kell írnia, a többit mi elintézzük. Nem kell sorban állnia, esetleg szabadságot kivennie, hogy eljusson az okmányirodába. Ha az autója esetleg már be sem indul, megoldjuk a szállítást is, ami Önnek egy forintjába sem fog kerülni.